top of page
Sharon in atelier.jpg

Over Mij & mijn studio

Wanneer er een tijd was zonder schilderen, ontwerpen, kortom creatief bezig zijn herinner ik me niet. Lang geleden startte ik in de academie als zesjarige flapuit bij juf Liesbeth. Ze is al even niet meer onder ons, maar tot op de dag van vandaag heb ik super warme herinneringen aan haar. Ik denk nog steeds dat zij me als kunstenaar of hoe je het ook wilt noemen heeft gevormd. Ik herinner me dat ze super hard inzette op het volgen van je eigen buikgevoel.

 

In latere opleidingen kwamen dan plots de regels van de kunst aan bod. Portretten, modellen, appels en peren. Alles is de revue gepasseerd tot op een dag dat ik zo vast zat aan de regels en plots geen identiteit meer in mijn werken durfde steken. Ik twijfelde continue of dat wel klopte. Na vele jaren ploeteren en "voelen" dat het niet klopte heb ik eindelijk mijn eigen weg gevonden. Natuurlijk houd ik vaak nog vast aan bepaalde zaken, je kan nu eenmaal niet eerst verschillende studies doen en dan plots alles vergeten of over boord gooien. Sommige zaken zijn nog steeds van groot belang, zoals materialen kennis, kleurleer etc. 

 

Bij Studio Sharon wil ik inzetten op even wegvluchten van alle "regels en moetens". Het motto is "go with the flow" (heel origineel, ik weet het) en we zien wel waar we komen. Genieten van het moment, het voelen van de verf, experimenteren met materialen, laag op laag. Waar ik heel erg veel waarde aanhecht is kwaliteit en persoonlijkheid. Hierop zet ik extra hard in. Iedereen is welkom in mijn Studio ongeacht of je al geschoold bent of nog nooit een penseel in de hand hebt gehad. Je werk zal hoe dan ook van echte "kunstenaars" kwaliteit zijn. Er wordt enkel gewerkt met kwaliteitsvolle materialen in de workshops net zoals ik doe in mijn eigen werk.

Voor mij is werken in mijn atelier de ultieme uitlaatklep. Het voelt dikwijls als een avontuur waar bergen beklommen moeten worden alsook waar dobberen op een kabbelend beekje is toegestaan met een tas koffie in de hand. Graag neem ik jullie mee in mijn wereld van ontdekken, uit je comfortzone treden, mooie creaties maken, en trots zijn op jezelf !

Normaal zou ik in deze over mij ook nog een hele reeks opsommingen "moeten" maken van welke opleidingen ik waar en wanneer heb gevolgd, maar aangezien ik zonet heb gesproken over de regels en de moetens los te laten heb ik beslist om dit niet te doen. Dit is niet waar deze plaats over gaat. Wil je dit toch super graag weten, stuur me een mailtje en dan bezorg ik je mijn cv :-).

Veel Liefs 

Sharon

bottom of page